Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Sudska policija
Federacije Bosne i Hercegovine

Službenicima sudske policije i sudskom izvršitelju priječeno aktiviranjem ručne bombe

29.09.2017.

Službenici Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno Odjeljenja sudske policije sudova u Hercegovačko-neretvanskom kantonu su dana 28.09.2017. godine shodno zahtjevu Općinskog suda u Mostaru, broj 58 0 P 900266 13 I od 30.08.2017. godine pružali asistenciju sudskim izvršiocima istog suda prilikom predaje kuće (deložacije) u posjed tražioca izvršenja na adresi Šehovina broj 7. Mostar.

Tokom provođenja navedene operativne aktivnosti, a sa ciljem onemogućavanja izvršenja sudske odluke, izvršenik J.O. je iz džepa izvadio ručnu bombu uz prijetnju da će istu aktivirati i baciti na službenike sudske policije i sudskog izvršitelja.

Brzom i prisebnom reakcijom angažovanih službenika sudske policije navedeno lice je onemogućeno u aktiviranju eksplozivne naprave, te je stavljeno pod kontrolu službenika sudske policije, a ručna bomba je oduzeta.

O istom događaju je obavješten nadležni kantonalni tužilac, a lice i ručna bomba su na dalje postupanje predati policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh