Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

Sudija Halil Lagumdžija izabran za predsjednika VSTV-a BiH

10.02.2021.

(Sarajevo, 10.2.2021. godine) - Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH (VSTV BiH/Vijeće) je, tokom prvog dana sjednice koja se održava 10. i 11. februara 2021. godine, izabralo sudiju Suda Bosne i Hercegovine Halila Lagumdžiju za predsjednika VSTV-a BiH na mandat od četiri godine.

Sudija Halil Lagumdžija zamijenio je, na mjestu člana VSTV-a BiH, doc.dr. Vukoje Dragomira, sudiju Suda Bosne i Hercegovine, kojem je 5.2.2021. godine istekao mandat na mjesto člana VSTV-a BiH.

Na sjednici su izabrane i potpredsjednice VSTV-a BiH Sanela Gorušanović-Butigan, sutkinja Općinskog suda u Sarajevu i Biljana Simeunović, tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Selim Karamehić, sudija Osnovnog suda u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine, izabran je za člana Predsjedništva VSTV-a BiH koji radi u VSTV-u BiH po osnovu punovremenog radnog angažmana.

Također, zvanično su dužnost preuzeli i novi članovi VSTV-a BiH: sudija Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine Mustafa Šabić, sudija Okružnog suda u Banja Luci mr. Srđan Forca i advokat dr.sc. Davor Martinović.

 

                                                   -kraj-


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

1IMG_3319.jpg

2IMG_3290.jpg

3IMG_3263.JPG

Ostale fotografije