Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

Uz podršku Evropske unije VSTV nastavlja jačati pravosuđe

10.04.2017.

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) organizuje predstavljanje Informacionog sistema za izvještavanje i podršku odlučivanju u pravosuđu Bosne i Hercegovine 11. aprila 2017. godine u 10.00 sati u prostorijama VSTV-a BiH.

Informacioni sistem je razvijen kroz projekt „Konsolidacija i dalji razvoj pravosudnog informaciono-komunikacionog sistema“ – IPA 2012/2013 kojeg finansira Evropska unija. Ovaj projekt obuhvaća aktivnosti usmjerene na razvoj novih informacionih rješenja namijenjenih efikasnijem radu pravosuđa i unapređenju pristupa pravdi za građane Bosne i Hercegovine. Novi sistem će osigurati podršku predsjednicima sudova i glavnim tužiocima u proaktivnom upravljanju sudovima i tužilaštvima.

O prednostima uvođenja ovog sistema i mogućim načinima njegovog korištenja govoriće predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija, šefica Odsjeka za pravosuđe, unutrašnje poslove i reformu javne uprave u Delegaciji Europske unije u BiH Chlόe Berger i direktor Sekretarijata VSTV-a BiH Admir Suljagić. Nakon uvodnih obraćanja, za predstavnike medija će biti upriličena demonstracija mogućnosti sistema.


Za više informacija molimo kontaktirajte:
Kabinet predsjedništva VSTV-a BiH
Tel: 033 707 570; Mob: 061 131 785

 Ovaj projekt finansira Evropska unija


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh