Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

Okrugli sto „Tehnike izrade prvostepene i drugostepene sudske odluke“

02.02.2017.

Dvodnevni okrugli sto „Tehnike izrade prvostepene i drugostepene sudske odluke“ održaće se 6. i 7. februara s početkom u 13 sati u prostorijama Općinskog/Kantonalnog suda u Sarajevu. Okrugli sto organizuje Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) u saradnji s Okružnim sudom u Amsterdamu, Kantonalnim sudom u Sarajevu i Općinskim sudom u Sarajevu u okviru Projekta unapređenja efikasnosti pravosuđa II.  

Svrha okruglog stola je unapređenje kvaliteta prvostepenih i drugostepenih sudskih odluka u skladu s evropskim standardom, uloge sudije u utvrđivanju i izvođenju dokaza kao i razmjena iskustava sudija prvostepenog i drugostepenog suda sa kolegama iz Nizozemske.

Okrugli sto će otvoriti Janja Jovanović, predsjednica Općinskog suda u Sarajevu, Jasmin Jahjaefendić, predsjednik Kantonalnog suda u Sarajevu i Goran Nezirović, sudija Vrhovnog suda FBiH i član VSTV-a BiH te Ruth de Bock, generalna pravozastupnica i članica Savjetodavnog odbora Vrhovnog suda Nizozemske i Ronald van Harmelen, viši sudija Okružnog suda u Amsterdamu, a moderirati će Marijana Omerčaušević, sutkinja Vrhovnog suda FBiH i Senad Tica, sudija Vrhovnog suda RS.

Učesnici okruglog stola su sudije Građanskog odjela Kantonalnog suda u Sarajevu i Parničnog odjela Općinskog suda u Sarajevu.

Za više informacija molimo da se obratite Kabinetu Predsjedništva VSTV-a BiH na telefon 033 707 570.


-KRAJ-


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh